Onze compacte minikraan

Sinds februari 2016 zijn wij in het trotse bezit van een nieuwe compacte minikraan.
De Reedyk Compact Crane C3412.

Zware lasten tillen in een kleine ruimte?

Altijd lastig. Bijvoorbeeld bij het ombouwen van productie-installaties, het plaatsen van een motor, reparatie van een installatie of het plaatsen van een nieuwe machine. Het gebruik van een A-frame
en kettingtakels is arbeidsintensief en het gebruik van een heftruck is niet zonder risico.
U klaart de klus snel en veilig met onze nieuwe compacte minikraan met flexibele mast.

Veelzijdig en flexibel

Deze machine is gemaakt voor veelzijdigheid. Het is een  unieke minikraan, speciaal ontworpen voor flexibele toepassing in kleine ruimten en voor plaatsen waar de toepassing van hijskranen onmogelijk is. Deze compacte minikraan heeft  een knikkende mast. Handig als we over een machine of steiger moeten hijsen, of bijvoorbeeld onder een dak.

Veilig 

Goed stempelen is belangrijk voor de veiligheid van de last, machinist, omstanders en de kraan zelf. Daarom zijn de stempelpoten hydraulisch traploos uitschuifbaar en zwenkbaar gemaakt. We kunnen de minikraan zo stempelen dat hij op de kleinste plaatsen toch veilig opgesteld kan worden.
Onze minikraan heeft op elke stempelpoot eigen sensoren. Op basis van de informatie vanuit de stempels berekent de kraan continu de maximale hijscapaciteit bij elke willekeurige positie van de mast.
Interactieve begrenzing maakt het onmogelijk om een te zware last over een te korte stempel te bewegen. Omgekeerd kan deze kraan weer veel verder en zwaarder hijsen boven een extra ver en uitgeschoven stempel. Variabel stempelen biedt meer hijscapaciteit zonder concessies te doen aan de veiligheid.

Overal inzetbaar

Deze minikraan is overal inzetbaar, hij meet slechts 298 x 202 x 96 cm. Door de sterke non-marking rubbertracks draait hij makkelijk op zijn plaats. Een meter breedte is voldoende om de kraan op de juiste plek te krijgen. Hierdoor komt deze kraan op plaatsen, die voor de meeste machines ontoegankelijk zijn.

Radiografische bediening

De kraan is radiografisch te bedienen. Met de afstandsbediening kunnen wij de kraan bedienen voor alle functies, namelijk: rijden, stempelen en hijsen. Op het display van de afstandsbediening kunnen we alle actuele informatie over het hijsen aflezen.

Capaciteit

Voor speciale toepassingen kunnen we de minikraan voorzien van een jib, die 200 graden kan knikken en vier keer kan uitschuiven. Dit brengt de totale hijshoogte op circa 22 meter met een reikwijdte van 19,5 meter.
Zonder jib heeft de kraan een maximale hoogte van 16 meter en kan dan nog 1.000 kg hijsen.  De maximale hijslast van deze kraan is 4.250 kg.

Last but not least

Deze minikraan kan volledig elektrisch werken als er een 16A/400v stopcontact beschikbaar is. Dus als u de kraan binnen nodig heeft, heeft u geen last van uitlaatgassen. 

 

Copyright © 2019 Tuk Kraanverhuur