De tweede generatie
Willem Arie Tuk groeit op in de wagenmakerij en blijkt er plezier in te hebben. Hij wordt ook wagenmaker van beroep. In 1924 neemt hij zijn intrek in het huis aan de Molendijk en zet het bedrijf van zijn vader voort. Willem Arie is dan al een aantal jaren getrouwd met Pieternella Lijdia van Dijk en zij hebben al een zoon: Jan Laurens Tuk. Hij is geboren op 21 mei 1922.
Rond 1940 neemt het gemotoriseerde verkeer toe. Er komt een markt voor carrosseriebouw. De activiteiten rond de rijtuig- en wagenbouw nemen langzaamaan af. Carrosseriebouw is ook maatwerk. Het onderstel werd aangeleverd en Willem Arie Tuk maakte daar met de hand een opbouw op, zoals de klant dat wilde. Veelal van hout, later wordt er ook blik gebruikt.
De vierde generatie
In 1983 neemt Herman Tuk met Elisabeth (Bets) Kooiman zijn intrek in de woning aan het Molendijk. Of eigenlijk, hij gooit het plat en zet er een nieuw huis neer. John Tuk is dan al 11 jaar oud. Als John 17 jaar is gaat hij bij zijn vader op de kraan. Kort daarna wordt de autoberging afgestoten. De impact van deze werkzaamheden was enorm en de volgende dag moesten we gewoon weer vroeg bij de klant staan om te hijsen. De bergingsvrachtwagen wordt verkocht aan De Geus in ’s Gravendeel.
In 1994 bestaat Tuk 100 jaar. Al een eeuw lang is er hard gewerkt door de familie Tuk. Hare Majesteit de Koningin besluit dan om het predicaat Hofleverancier toe te kennen. De bedrijvigheid gaat onverminderd door. Er wordt hard gewerkt en er worden nieuwe kranen gekocht.